Mesaj Sayısı : 801Rep Puanı : 50Kayıt tarihi : 29/07/09Yaş : 33Nerden : AnKara
Konu: “Şu anda aşılamayı gerekli görmüyorum” Cuma Ekim 30, 2009 11:27 am
“Şu anda aşılamayı gerekli görmüyorum”
29 Ekim 2009 Perşembe
Futbol Haberleri kategorisindeki haberleri görüntüle
Tüm haber kategorilerini görüntüle
Profesyonel Futbol Takımımızın doktoru Ertuğrul Karanlık domuz gribi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Karanlık, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde FBTV'ye yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "Domuz gribi bildiğiniz gibi insandan insana geçen bir virüstür. İnsanlar domuzdan insanlara geçtiğini sandılar ama fark edildi ki insandan insana geçen de bir mikroptur. Bunun ciddiye alınması tabi ki önemlidir; ama medya yoğun şekilde bundan bahsediyor. Tekrar söylemek istiyorum ki tabi ki önemli bir hastalıktır ama benim görüşüm sadece domuz gribi değil diğer gripler de bunun kadar önemlidir. Bildiğimiz her yıl aşısı yapılan grip de çok önemlidir. Bu durumlarda o türlü aşılar unutulmuş gibi. İlk olarak doğduktan sonra ilk 6 ayda kronik hastalık geçirenlere aşı yapılması gerekiyor. İkincisi hamile kadınlar hamileğin ilk dönemlerinde değil fakat belli bir aralıktan sonra yaptırmalılar. Bir üçüncüsüyse şişman insanların yaptırması öneriliyor. Hastanelerde, muayenehanelerde çalışan insanların da yaptırmaları gerekiyor. Futbol takımımıza baktığımızda kronik hastalığı olan oyuncu bulunmuyor. Şu anda onların yaptırmasına gerek görmüyorum. Tabii ki bütün olaylara bakıyoruz bazı yerlerde aşı vurma durumu bu hafta başladı. Türkiye'de de bu hafta başladı. Bu aşının da diğer aşılarda olduğu gibi yan etkileri bulunuyor fakat henüz uygulama yeni başladığı için yan etkileri öğrenmek için bekliyoruz. Bilmediğimiz yan etkileri için yapmıyoruz şu anda. Bizim yapacağımız iş Bükreş maçı sonrasında normal grip aşısıdır. Bunu dediğim gibi Bükreş maçı sonrasında yapacağız. Bütün futbolcularla konuştum; yaptırmak isteyen olursa yapılır tabi ama şu anda gerek yok. Önümüzdeki zamanda gerekirse yapacağız. Şimdi Fransa liginde buna benzer olaylar yaşandıysa ligler tatil edildiyse ben buna bir şey söyleyemem. Tabii ki şansızlık olabilir ama tekrar söylüyorum normal grip domuz gribine göre daha tehlikelidir ülkemiz için. Her yıl binlerce can almaktadır. Şimdi Fransa liginde bir futbolcuda şanssızlık olmuş mikrop tespit edildiyse ligler tatil edildiyse bu normaldir. Burada da görünürse bizde aşıyı yapacağız. Ben demiyorum ki olamaz. Olursa gerekenleri yaparız. Şu anda yurt dışındaki gelişmeleri takip ediyoruz. Gerekli bilgileri topladıktan sonra eğer uygulanması gerekirse yaparız ama şu anda gerek görmüyorum."